Producenci
Promocje
CEP opaski kompresyjne 2.0 na udo
CEP opaski kompresyjne 2.0 na udo
199,00 zł 179,10 zł
Isostar Power Tabs (10 tabl.) - cola z kofeiną
Isostar Power Tabs (10 tabl.) - cola z kofeiną
13,48 zł 11,46 zł
szt.
CEP skarpety kompresyjne pastelowe damskie
CEP skarpety kompresyjne pastelowe damskie
179,00 zł 161,10 zł
Squeezy bidon (750 ml)
Squeezy bidon (750 ml)
14,00 zł 12,60 zł
szt.
CEP skarpety kompresyjne 2.0 damskie
CEP skarpety kompresyjne 2.0 damskie
179,00 zł 161,10 zł
CEP opaski kompresyjne Nighttech damskie
CEP opaski kompresyjne Nighttech damskie
149,00 zł 134,10 zł
CEP skarpety kompresyjne nocne (Nighttech) damskie
CEP skarpety kompresyjne nocne (Nighttech) damskie
199,00 zł 179,10 zł
BYE! Energy Shot (3x25 ml)
BYE! Energy Shot (3x25 ml)
22,99 zł 21,84 zł
Squeezy bidon (500 ml)
Squeezy bidon (500 ml)
12,00 zł 10,80 zł
szt.
Isostar bidon (1000 ml)
Isostar bidon (1000 ml)
16,00 zł 14,40 zł
szt.
Isostar bidon (650 ml)
Isostar bidon (650 ml)
14,00 zł 12,60 zł
CEP opaski kompresyjne pastelowe damskie
CEP opaski kompresyjne pastelowe damskie
129,00 zł 116,10 zł
CEP skarpety kompresyjne nocne (nighttech) męskie
CEP skarpety kompresyjne nocne (nighttech) męskie
199,00 zł 179,10 zł
Hit Dnia

IsoQey koncentrat napoju izotonicznego (1 000g) - pomarańczowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 36,00 zł 36.00
ilość szt.
Zyskujesz 36 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Kod produktu: isoqey_koncentrat_1_kg

Opis

IsoQey to nowej generacji napój izotoniczny wzbogacony o najważniejsze elektrolity, witaminy grupy B, magnez i L-Karnitynę. Specjalnie opracowana w Szwajcarii formuła pozwala dostarczyć niezbędne węglowodany, elektrolity oraz witaminy w trakcie wysiłku pomagając zachować wytrzymałość w trakcie wysiłku.

 

IsoQey należy spożywać w trakcie długotrwałego wysiłku fizycznego lub intensywnego treningu.

Wysoka zawartość witamin z grupy B  utrzymuje prawidłowy metabolizm energetyczny, znakomicie wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego  oraz zmniejsza uczucie znużenia i zmęczenia  w trakcie intensywnego wysiłku pomagając w prawidłowej pracy serca oraz utrzymując odpowiedni stan czerwonych krwinek.

Sposób przygotowania napoju

1 miarkę  proszku – 15 g  rozpuścić  w 200 ml wody

2 miarki  proszku – 30 g rozpuścić w 400 ml wody

2,5 miarki  proszku – 37,5 g rozpuścić w 500 ml wody

Informacje dodatkowe o produkcie:

Witaminy z grupy „B” odpowiadają m.in. za :
– zmniejszenie zmęczenia I znużenia (B2 , B6 , B12)
– prawidłowe funkcjonowanie ukł. Nerwowego => koncentracja / sprawność umysłowa (B1 , B2 , B6 , B12 , biotyna)
– wspomaganie prawidłowej pracy serca (B1) oraz stan czerwonych krwinek (B2 , B12)
– ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym (B2)
– zachowanie zdrowej skóry I prawidłowy stan błon śluzowych (B2 , biotyna)

  • Witamina C
    Witamina C wspomaga proces biosyntezy kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, chrząstki, dziąseł i zębów. Jest również zaangażowana w syntezę L-karnityny i niektórych neuroprzekaźników.

Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym a także wspomaga regenerację zredukowanej formy witaminy E. Inną ważną funkcją witaminy C jest zwiększanie przyswajalności żelaza.

Źródłem witaminy C są owoce cytrusowe, truskawki, pomidory, brokuły, rzepa, słodkie i białe ziemniaki, czerwona papryka, kapusta, kalafior, arbuz, mango i papaja.

  • Witamina B-1 (tiamina)
    Tiamina przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego a także pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Wywiera też korzystny wpływ na układ krążenia: wspomaga prawidłową pracę serca a także przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi. Skutkami niedoboru witaminy B1 mogą być zmęczenie, osłabienie, zaburzenia pamięci, przyspieszona akcja serca, a także dolegliwości ze strony układu pokarmowego takie jak utrata łaknienia, nudności i wymioty.

Źródła tiaminy: wołowina, drożdże piwne, rośliny strączkowe, mleko, owies, pomarańcze, ryż oraz całe ziarna zbóż.
Witamina B-2 (Ryboflawina)
Ryboflawina nie jest magazynowana w organizmie i musi być codziennie uzupełniana. Wykazuje szerokie spektrum działania. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych i czerwonych krwinek. Ryboflawina wywiera korzystne działanie na skórę i przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza.

Źródła: chude mięso, jaja, rośliny strączkowe, orzechy, zielone warzywa liściaste, produkty mleczne i mleko.

  • Witamina B-6 (Pirydoksyna)
    Witamina B-6 pełni różnorodne funkcje w organizmie, m.in. przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu białka i glikogenu, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i nerwowego a także pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek. Organizm nie może magazynować witaminy B-6, w związku z czym musi być stale uzupełniana.

Źródła witaminy B-6 to fasola, orzechy, rośliny strączkowe, jaja, mięso, ryby oraz produkty pełnoziarniste.

  • Witamina H (Biotyna)
    Biotyna uczestniczy w procesie wzrostu komórek, w produkcji kwasów tłuszczowych, w metabolizmie tłuszczów i białek. Ponadto, biotyna pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a także pomaga zachować zdrowe włosy i skórę.
    Biotyna może być wytwarzana w organizmie przez florę bakteryjną jelita.

Źródła witaminy H to ser, wołowina, wątroba, jaja, grzyby, szpinak, drożdże i orzechy.

  • Witamina B-12
    Witamina B-12 również pełni ważną rolę w procesie prawidłowej produkcji krwinek. Ponadto, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego a także niweluje uczucie zmęczenia i znużenia. Witamina B12 działa jako kofaktor syntazy metioniny i mutazy metylomalonylo-CoA. Reakcje katalizowane przez te enzymy są istotne w przemianach węglowodanów, białek i tłuszczów.

Źródłem witaminy B-12 są jaja, mięso, drób, skorupiaki, mleko i produkty mleczne.

  • Cholina (witamina B4)

Cholina uczestniczy w tworzeniu oraz utrzymywaniu prawidłowej struktury komórek, kontrolowaniu funkcji mięśni, układu oddechowego, czynności serca oraz pracy mózgu związanej z pamięcią. Jak wynika z badań cholina wpływa na poprawę długotrwałej pamięci. Niektórzy specjaliści przekonują, że dieta zawierającą dużą ilość przyswajalnej choliny (dieta jajeczna) może ograniczać ryzyko wystąpienia demencji, otępienia charakterystycznego dla choroby Alzheimera. Cholinie przypisuje również rolę w zmniejszaniu ryzyka rozwoju chorób nowotworowych.

Ponadto cholina bierze udział w regulacji gospodarki lipidowej. Korzystnie wpływa także na pracę wątroby. Zalecana jest szczególnie w stanach przeciążenia wątroby na skutek stosowania nieprawidłowej, ciężkostrawnej diety, alkoholu czy leków.

  • Magnez
    Magnez jest minerałem biorącym udział w ponad 300 reakcjach biochemicznych zachodzących w organizmie. Pomaga utrzymać prawidłową funkcję układu nerwowego i mięśniowego. Ponadto, utrzymuje stabilny rytm serca, wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego a także utrzymuje mocne kości i zdrowe zęby. Magnez bierze udział również w syntezie i metabolizmie białek.

Źródła magnezu to owoce i warzywa, groch i fasola, produkty sojowe i produkty pełnoziarniste.

Zadania i właściwości sodu

  • Sód ma do spełnienie w naszym ciele szereg zadań, które warunkują zachowanie nie tylko dobrego samopoczucia, ale również zdrowia. Pierwiastek ten:

reguluje ilość wszystkich płynów, które znajdują się w naszym organizmie – odpowiada więc za gospodarkę wodną;
umożliwia prawidłowe przesyłanie impulsów nerwowych (w tym zadaniu współpracuje z potasem, który jest jego antagonistą);
umożliwia transport zarówno białek, jak i węglowodanów do wszystkich tkanek ciała;
wraz z chlorem oraz potasem bierze udział w utrzymywaniu właściwej regulacji zasadowo – kwasowej.

  • Co to jest L-karnityna?

Karnityna została odkryta w tkance mięśniowej w roku 1905. Jej nazwa pochodzi od łacińskiego słowa carnis – mięso. Ma również swoją drugą, dużo starszą – dziś jedynie historyczną – nazwę, witamina BT. Biolodzy zdefiniowali ją jako substancję niezbędną do prawidłowego wzrostu organizmów.

L-karnityna jest substancją witamino pochodną. Występuje w dwóch postaciach D i L. Forma D jest biologicznie nieaktywna, zaś lewoskrętna L-karnityna wykazuje złożone działanie fizjologiczne i terapeutyczne. Organizm człowieka zawiera około 20–25 gramów L-karnityny. Organizm ludzki sam syntetyzuje niewielką ilość karnityny (ok. 25%), zaś jej podstawowym źródłem dla ustroju jest dieta (ok. 75%). Głównym miejscem syntezy tej substancji jest wątroba, choć w mniejszym stopniu ten proces zachodzi też w nerkach, mięśniu sercowym, mięśniach szkieletowych i jelitach. W procesie syntezy własnej organizm wykorzystuje aminokwasy: lizynę i metioninę, witaminy z grupy B, witaminę C, kwas foliowy i żelazo. Niedobór choćby jednego z wyżej wymienionych substratów powoduje zmniejszenie wytwarzania L-karnityny w organizmie

Skład:

Glukoza, maltodekstryna, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina B-complex (fruktoza, cytrynian choliny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, monoazotan tiaminy, naturalny smak owoców tropikalnych, ryboflawiny 5’-fosforan sodowy, ryboflawina, amid kwasu nikotynowego, emulgator – fosforan dwuwapniowy, subst. przeciwzbrylająca – dwutlenek krzemu, pirydoksalo-5-fosforan, D-biotyna, cyjanokobalamina, D-pantotenian wapnia, subst. słodząca – glikozydy stewiolowe, kwas pteroilomonoglutaminowy ), chlorek potasu,aromat pomarańczowy, węglan magnezu,regulator kwasowości-kwas jabłkowy, L-karnityna (winian), kwas L-askorbinowy (witamina C),chlorek sodu,barwnik – beta karoten.

Wartości odżywcze:

  • W 1 porcji produkty (30 gram): wartość energetyczna 477 kJ/114 kcal, tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 28,5 g, w tym cukry 25,9 g, błonnik 0 g, białko 0 g, sól 0,45 g, witamina C 81 mg (*90%), witamina B1 2,25 mg (*204%), witamina B2 2,25 mg (*160%), witamina B6 2,62 mg (*187%), witamina H 22,5 µg (*45%), witamina B12 9,38 µg (*372%), witamina B4 11,2 mg (**), magnez 114 mg (*33%), sód 180 mg, L-Karnityna 99,9 mg
  • W 100 g produktu: wartość energetyczna 1590 kJ/380 kcal, tłuszcz 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, węglowodany 95 g, w tym cukry 86,4 g, błonnik 0 g, białko 0 g, sól 1,5 g, witamina C 270 mg (*300%), witamina B1 7,5 mg (*682%), witamina B2 7,5 mg (*536%), witamina B6 8,75 mg (*625%), witamina H 75 µg (*150%), witamina B12 31,25 µg (*1240%), witamina B4 37,5 mg (**), magnez 380 mg (*100%), sód 600 mg, L-Karnityna 333 mg

Termin ważności: 30.04.2020

Przy większych zamówieniach rabaty (prosimy o kontakt telefoniczny, lub e-mail: sklep@izotoniki.com.pl

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl